CHARE.NL

Share je favoriete organisatie!Chare.nl helpt goede doelen om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor hun verhaal. Op deze plek kan iedereen zijn of haar favoriete instellingen delen via social media. Wel zo gemakkelijk.
Zoek dus snel jouw goede doelen en deel ze met je vrienden!

Kattencafe

Een kattencafe is een plek waar je een kopje of glas van het een of ander kan gebruiken in aanwezigheid van katten en kattenliefhebbers, erg leuk voor kattenliefhebbers die zelf geen kat kunnen hebben. Veel van deze kattencafe's betrekken de katten van het asiel en dienen zo een tweede doel: het verbinden van asielkatten met een nieuw thuis. Boven een filmpje van kattencafe Op Z'n Kop te Groningen. Als een kattencafe asielkatten aan een nieuw thuis helpt zijn ze van harte welkom om een chare.nl pagina aan te maken! Ook interessant: er is een crowdfunding site met een aantal kattencafe's, zowel nieuwe als in de funding fase.

Veilig doneren aan Syrië

De situatie in Syrie is complex, en hulp is zeer hard nodig. Maar enkele hulpverlenende organisaties blijken het begrip "hulp" wel zeer ruim te zien. Daarom heeft Centraal Bureau Fondsenwerving, een instantie die toezicht houdt op charities, een advies doen uitgaan. Kijk voordat je geld of middelen schenkt even naar het bericht veilig doneren aan Syrië.

Uitgelicht: Wereldkankerdag

Wereldkankerdag is in het leven geroepen om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen.

Vele handen...
Er zijn heel veel mensen die zich, vaak belangeloos en altijd met hart en ziel, inzetten voor mensen met kanker. Van gratis massages tot een zonnig dagje uit. Van geweldig hard fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek, tot het als vrijwilliger meedoen aan dat onderzoek zelf. Voor mensen met kanker dichtbij, maar evengoed ver af. En zelfs voor dieren met kanker. Goed om hier op een dag als vandaag ook bij stil te staan. Tik in 'kanker' en bekijk alle initiatieven.

Uitgelicht: Week van de poëzie

Op donderdag 29 januari luidt Gedichtendag de Poezieweek in. Het motto van deze editie is Met zingen is de liefde begonnen. En als een dichter de liefde bezingt, dan krijg je poëzie. De Poëzieweek duurt tot en met 4 februari. Op de laatste dag is er een groot Gedichtenbal, in Amsterdam.

Het andere gedicht
Op de afsluitende dag van de Week van de Poëzie vindt in Zwolle een bijzondere poëziemiddag plaats. In samenwerking met de landelijke organisaties Het Poëziepaleis en Special Arts worden mensen met en zonder handicap uitgedaagd in workshops en voordrachten. Leuk om naar toe te gaan allemaal, en weer een goed doel om te delen!Meer poëzie?
Hou je van gedichten? Of ben je benieuwd wat anderen daarin inspireert? Type dan eens 'poezie' in op Chare.nl. Of 'Dicht'. En ontdek veel meer goede doelen die lekker met poëzie bezig zijn. Zo is er ArchipelpoeZie in Den Haag, die zich inzet voor gedichten op muren van gebouwen in hun buurt. Nunspeet heeft ook zo'n groepje enthousiastelingen. Of wat dacht je van een echte poeziekoerier? Nijmegen heeft haar!


Updates